CURSOS, ACTIVITATS I RECURSOS

Més de 70 persones assisteixen a la presentació de la nova Unitat de Tics UTOURETTE

Més de 70 persones van assistir a la presentació de la nova Unitat de Tics i condicions associades UTOURETTE, la primera Unitat a Espanya dedicada a l’atenció integral i amb un abordatge multi i interdisciplinari de Tics, Síndrome de Tourette i condicions associades.

 

La presentació va comptar amb la benvinguda de a Dra. Mónica Isart, Directora del Centre mèdic Teknon i d’una introducció sobre la Síndrome de Tourette per part de la Dra. Àngels Bayés, Directora de Sinapsi Neurologia. 

 

L’acte central va ser una taula multidisciplinària moderada per la Dra. Bayés i titulada “Tot allò que volies saber dels tics i que mai t’havies atrevit a preguntar”.  Les neuròlogues Dra. Alexandra pérez Soriano i Dra. Núria Caballol junt amb la neuropsicòloga Dra. Estela López, totes elles expertes de l’equip de Sinapsi neurologia, van explicar què són els tics i tota la seva complexitat i característiques. D’altra banda, el Sr. Ramon Pujades, de l’ Associació Tourette Catalunya i l’Agnès Aran, com a testimoni de suport familiar, van aportar el seu punt de vista des de la vessant de les persones afectades i dels seus familiars.

 

Des de Sinapsi Neurologia volem donar les gràcies a tots els assistents ahir a la presentació d’ UTOURETTE, que sorgeix de la necessitat tant a Catalunya com a Espanya de disposar d’una Unitat especialitzada que permeti abordar de manera integral la complexitat de la Síndrome de Tourette tant en el diagnòstic com en el tractament.